FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren "MinEx 2005."

KRK, 17. ožujka 2005. (Hina) - Treća međunarodna izložba uzdemonstriranje rada građevinske mehanizacije i rudarske opreme "MinEx2005.", na kojoj sudjeluje oko 50 izlagača, otvorena je danas ukamenolomu Voz tvrtke Tiha Šilo d.o.o. na Krku.
KRK, 17. ožujka 2005. (Hina) - Treća međunarodna izložba uz demonstriranje rada građevinske mehanizacije i rudarske opreme "MinEx 2005.", na kojoj sudjeluje oko 50 izlagača, otvorena je danas u kamenolomu Voz tvrtke Tiha Šilo d.o.o. na Krku.

Domaći i inozemni izlagači predstavljaju oko 50 vozila, strojeva te opremu za građevinarstvo i rudarstvo.

U sklopu izložbe, koja se održava od do 19. ožujka, danas će u Malinskoj biti održana Konferencija o Strategiji gospodarenja mineralnim sirovinama u Hrvatskoj koja je u izradi. Projekt Strategije gospodarenja mineralnim sirovinama predstavit će djelatnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a očitovat će se predstavnici industrije i znanstvenih ustanova.

Riječ je o Strategiji koja bi trebala omogućiti odgovarajući razvoj djelatnosti koja se temelji na gospodarenju mineralnim sirovinama, uz primjereno očuvanje okoliša.

Izradu Strategije potaknuo je "GIU Promins" koji se zalaže za suzbijanje ilegalnih kopova i uklanjanje administrativnih zapreka za legalne rudarske gospodarske subjekte.

O gospodarenju mineralnim sirovinama u zemljama Europske unije govorit će austrijski i slovenski stručnjaci.

Najavljena je i tribina o Pravilniku o sukladnosti građevinskih proizvoda kojeg će predstaviti djelatnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Posjetitelji "MinEx-a" mogu sudjelovati u probnim vožnjama izloženih teretnih vozila te vidjeti demonstracijski rad drobilišnih postrojenja i garnitura za bušenje.

Organizatori izložbe su Springer Business Media Croatia d.o.o. i redakcija časopisa "Mineral". Pokrovitelji su ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te mora, turizma, prometa i razvitka, Državni inspektorat, Hrvatska gospodarska komora, Gospodarsko interesno udruženje "Promins" i Rudarsko-geološko-naftni fakultet iz Zagreba.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙