FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIN na Trgu bana Jelačića: Europa - da, EU - ne

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Stranka Samostalnost i napredak (SIN)danas je na Trgu bana Jelačića priredila promidžbenu akciju pod motom"Treba nam Europa, ali ne Europska unija" te je Zagrepčanima dijelilasir i vrhnje, maslinove grančice i letke SIN-a.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Stranka Samostalnost i napredak (SIN) danas je na Trgu bana Jelačića priredila promidžbenu akciju pod motom "Treba nam Europa, ali ne Europska unija" te je Zagrepčanima dijelila sir i vrhnje, maslinove grančice i letke SIN-a.

"Sir i vrhnje metafora su onoga za što se zalažemo", izjavio je tom prigodom predsjednik SIN-a Nenad Ivanković, naglasivši kako su 17. ožujka izabrali kao povod za svoju akciju ne da bi se zlurado veselili neuspjehu Sanaderove Vlade, nego da bi izrazili svoja stajališta.

"Europsku uniju ne treba gledati kao idealnu zajednicu i cilj kojemu treba težiti pod svaku cijenu, već kao interesnu zajednicu spram koje se Hrvatska treba interesno postaviti", rekao je Ivanković.

Predsjednik SIN-a smatra da u širokoj i otvorenoj javnoj raspravi treba pomno analizirati štete i koristi od ulaska Hrvatske u EU, te procjenjuje kako će se nakon toga pokazati da je za Hrvatsku bolje da ne uđe u EU.

U letku SIN-a, uz ostalo, navodi se da se SIN protivi ulasku Hrvatske u EU i NATO jer je to, kako se ističe, "jedini način da sačuvamo državu od grabeža, rasprodaje i svjetskog terorizma".

Stranka SIN smatra da problem Hrvatske i nije u tome što smo tobože maleni, siromašni i nemoćni, nego u lošem upravljanju njezinim resursima, nedostatku vizije te u korumpiranosti političke klase.

"Oni žele ekspresno u EU kako bi ekspresno profitirali na račun svih nas", navodi se u letku SIN-a.

Također se upozorava kako su se od uvođenja eura cijene u Njemačkoj udvostručile, a da su u državama koje su poslije ušle u EU, poput Madžarske i Slovačke, cijene i dalje visoke, a plaće malene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙