FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počele proslave svetog Patricka u Sjevernoj Irskoj

BELFAST, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Proslava Svetog Patricka počelaje u četvrtak u Sjeverno Irskoj gdje će ulična okupljanja, koncerti ifestivali preplaviti ulice Belfasta, Londonderryja i Downpatricka.
BELFAST, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Proslava Svetog Patricka počela je u četvrtak u Sjeverno Irskoj gdje će ulična okupljanja, koncerti i festivali preplaviti ulice Belfasta, Londonderryja i Downpatricka.

Ispred gradske vijećnice u Belfastu završit će tri mimohoda, a tamo će biti održan i koncert na otvorenom na kojem će nastupiti pjevač skupine Boyzone Keith Duffy.

Drugi koncert, na kojem će nastupati Moya Bernnan iz irskog banda Clannad s orkestrom Ulster, održat će se u Waterfront Hallu, koncertnoj dvorani otvorenoj nakon mirovnog sporazuma 1998. godine.

Mali grad Downpatrick, južno od Belfasta, gdje počivaju ostaci svetog Patricka, prihvatit će više od 1.500 plesača i glazbenika koji će predstavljati dvije glavne sjevernoirske tradicije - keltsku i irsko-škotsku.

Londonderry, drugi po veličini sjevernoirski grad, priprema se za prihvaćanje najvećih uličnih događanja u posljednjih deset godina s uličnim kazališnim skupinama, te plesnim skupinama salse i sambe.

U Armaghu, biskupskom centru pokrajine, katolički i anglikanski dostojanstvenici vodit će godišnje službe povodom svetog Patricka uz blagoslov djeteline, simbola Irske.

Oko 2.000 hrabrih hodočasnika iz dvije zajednice - katoličke i protestantske - popet će se na planinu Slemish na sjevernoj obali Antrima, oko 1.600 godina nakon što je to učinio svetog Patricka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙