FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alija Izetbegović znao je za ratne zločine, tvrdi njegov sin Bakir

BANJALUKAAlija Izetbegović znao je za ratne zločine, tvrdi njegov sin BakirBANJALUKA, 13. ožujka 2005. (Hina) - Dopredsjednik Stranke demokratskeakcije (SDA) Bakir Izetbegović, sin utemeljitelja stranke, pokojnogAlije Izetbegovića u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine izjavioje kako je njegov otac znao za zločine "pojedinaca u Armiji BiH"tijekom rata, te da je radio na njihovu suzbijanju "koliko je mogao".
BANJALUKA, 13. ožujka 2005. (Hina) - Dopredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, sin utemeljitelja stranke, pokojnog Alije Izetbegovića u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine izjavio je kako je njegov otac znao za zločine "pojedinaca u Armiji BiH" tijekom rata, te da je radio na njihovu suzbijanju "koliko je mogao".

"Jednom, pri povratku s pregovora u Ženevi, dočekale su ga vijesti o pokolju nad Hrvatima. Bio je poražen. Izjavio je da se idući put neće vratiti u zemlju, ako bosanska vojska nastavi maltretirati narod kao što rade agresorske vojske. Znao je za logor Silos i pokušavao je osloboditi Srbe zatvorene u njemu. Od naše policije dobivao je odgovor da je u kućama ovih Srba pronađeno oružje, ali mislim da je glavni problem bio u tome što su skoro svi muškarci Bošnjaci iz Hadžića bili odvedeni od strane srpske vojske, stotine njih, i njihove obitelji su se nadale razmjeni. Na kraju krajeva, Srbi iz Silosa su izašli živi, Bošnjacima iz Hadžića nikad nije pronađen trag", tvrdi Bakir Izetbegović.

On priznaje kako je BiH suočena s različitim opcijama budućega unutarnjeg uređenja. Aktualni su različiti prijedlozi: od ukidanja dva postojeća entiteta do regionaliziranja prostora.

"Za nas je najpoželjnije rješenje ono najjednostavnije: država i općine. Ali Srbi nisu spremni na to. Zbog toga će SDA najvjerovatnije biti za regije koje imaju geografsko, prometno i ekonomsko utemeljenje, te multietnički sastav stanovništva", izjavljuje dopredsjednik SDA Bakir Izetbegović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙