FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw: Odluka EU-a o Hrvatskoj neće utjecati na pristupne pregovore s Turskom

BRUXELLES, 16. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Odluka ministara vanjskihposlova EU-a da odgodi pristupne pregovore s Hrvatskom, neće utjecatina planove Unije da započne pregovore o pristupu s Turskom, izjavio jeu srijedu britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.
BRUXELLES, 16. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Odluka ministara vanjskih poslova EU-a da odgodi pristupne pregovore s Hrvatskom, neće utjecati na planove Unije da započne pregovore o pristupu s Turskom, izjavio je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.

"Između tih dviju stvari nema veze i nije je nikada ni bilo", rekao je Straw reagirajući na sugestije da bi Austrija, koja je vodila oštru, ali neuspješnu kampanju da se Hrvatskoj omoguće pristupni pregovori, mogla blokirati početak pregovora s Turskom.

Britanija, koja preuzima rotirajuće predsjedništvo EU-a od Luksemburga 1. srpnja te će predvoditi Uniju 3. listopada, kada bi trebali započeti pristupni pregovori s Turskom, imat će dosljedan pristup u pogledu svake zemlje kandidatkinje, rekao je Straw.

"Odluka o Turskoj je jasna i, za razliku od Hrvatske, u slučaju Ankare ne postavlja se pitanje suradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine (ICTY)", istaknuo je Straw.

Sve zemlje članice poštuju odluku donesenu u prosincu prošle godine o početku pristupnih pregovora s Ankarom, kazao je Straw dodavši kako smatra da bi sadašnje teškoće s Hrvatskom vjerojatno mogle biti riješene prije listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙