FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nenajavljeni radni sastanak Sanadera i Janše u Sloveniji

ZAGREB, 6. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici hrvatske i slovenskevlade Ivo Sanader i Janez Janša održali su radni sastanak u nedjelju uBovcu i razmotrili načine za rješavanje otvorenih pitanja između dvijuzemalja, priopćila je hrvatska Vlada.
ZAGREB, 6. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici hrvatske i slovenske vlade Ivo Sanader i Janez Janša održali su radni sastanak u nedjelju u Bovcu i razmotrili načine za rješavanje otvorenih pitanja između dviju zemalja, priopćila je hrvatska Vlada.

Dvojica premijera su razgovarali o metodologiji rješavanja otvorenih pitanja i također utvrdili da su stvoreni uvjeti za osnivanje hrvatsko-slovenske povijesne komisije.

Posebnu pozornost posvetili su mogućim rješenjima za približavanje stajališta oko zajedničke izjave o izbjegavanju incidenata na moru, kao i sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, te pripremi zajedničkih sjednica dviju vlada, dodaje se u priopćenju.

Hrvatski premijer Sanader je upoznao slovenskog kolegu s nastojanjima hrvatskih vlasti u pogledu pune suradnje s Haškim sudom, koja predstavlja uvjet za početak pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Janša je izrazio nadu da će jamstva i dokazi o suradnji s haškim sudom, koje je Hrvatska u posljednje vrijeme podastrijela Europskoj uniji, biti prihvaćeni, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙