FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RACVIAC se predstavio veleposlanicima 20-tak zemalja u RH

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - RACVIAC (Regional arms controlVerification nad implemetation Assistance Centre), organizacija kojase bavi kontrolom naoružanja i vojno - civilnom suradnjom u područjuJugoistočne Europe predstavila je danas svoj rad veleposlanicima20-tak zemalja koje sudjeluju u radu te organizacije ili se želepriključiti.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - RACVIAC (Regional arms control Verification nad implemetation Assistance Centre), organizacija koja se bavi kontrolom naoružanja i vojno - civilnom suradnjom u području Jugoistočne Europe predstavila je danas svoj rad veleposlanicima 20-tak zemalja koje sudjeluju u radu te organizacije ili se žele priključiti.

RACVIAC je osnovan 2000. u okviru Pakta o stabilnosti uz financijsku pomoć njemačke vlade te Hrvatske koja je dala infrestrukturu u vojarni u Rakitju pored Zagreba, rekao je njemački pukovnik Frank Odendal.

Kada je osnovan, zadaća RACVIAC-a bila je regionalna suradnja na vojnom i političkom polju. Do danas mu je pristupila 21 europska zemlja.

Odendal je naglasio dobru suradnju sa sigurnosnim organizacijama i asocijacijama poput NATO-a, OESS-om i slično.

Direktor RACVIAC-a grčki brigadni general Stergios Papodis rekao je da će se u drugoj fazi sa čisto vojnih pitanja preći i na izobrazbu osoblja o kontroli lakog oružja, poštivanju raznih konvencija i slično.

U razgovoru i obilasku prostora RACVIAC-a veleposlanici i vojni izaslanici akreditirani u Hrvatskoj izrazili su potporu toj organizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙