FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bremenska komorna filharmonija 22. veljače u Zagrebu

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Njemačka komorna filharmonija izBremena, jedan od vodećih svjetskih komornih orkestara, gostovat će22. veljače u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" na četvrtomkoncertu ciklusa "Svijet glazbe" u organizaciji Koncertne direkcijeZagreb.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Njemačka komorna filharmonija iz Bremena, jedan od vodećih svjetskih komornih orkestara, gostovat će 22. veljače u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" na četvrtom koncertu ciklusa "Svijet glazbe" u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb.

Orkestar će, kako je danas izvijestio organizator, predvoditi jedan od najpoznatijih tumača rane glazbe Ton Koopman, kao solist nastupit će Heinrich Schiff, a na rasporedu su i djela J. S. Bacha, C. Ph. Bacha i W.A. Mozarta.

Bremenska komorna filharmonija međunarodni je uspjeh postigla pod vodstvom uglednog dirigenta Daniela Hardinga, koji ju je vodio od 1999. do 2003. Nakon njega vodstvo je preuzeo finski dirigent Paavo Jaervi, stavivši sebi i orkestru u zadaću da u razdoblju od iduće četiri godine izvedu i snime sve Beethovenove simfonije.

Na zagrebačkoj turneji orkestrom će ravnati Ton Koopman, koji redovito surađuje s tim ansamblom.

Negdašnje "čudo od djeteta" Heinrich Schiff glasovir je počeo svirati s pet godina, a s deset i violončelo. Studirao je kod Tobiasa Kuhne, usavršavao se kod Andrea Navarre te nastupao sa svim velikim dirigentima našeg doba. Iako je isprva bio zapažen svojim tumačenjem Bachove, Vivaldijeve i Haydnove glazbe, s jednakim se uspjehom poslije bavio i glazbom 20. stoljeća.

Posebno su cijenjene njegove izvedbe djela Lutoslawskog, Beria i Šostakoviča. U zadnje se vrijeme vrlo uspješno bavi i dirigiranjem, pa je svojedobno bio i prvi gost-dirigent Njemačke komorne filharmonije iz Bremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙