FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konkurencija u slovačkoj maloprodaji spušta cijene hrane

BRATISLAVA, 15. ožujka 2005. (Hina/TASR) - U Slovačkoj su cijeneosnovnih prehrambenih proizvoda u veljači ove godine pale uslijedžestoke konkurencije maloprodajnih lanaca.
BRATISLAVA, 15. ožujka 2005. (Hina/TASR) - U Slovačkoj su cijene osnovnih prehrambenih proizvoda u veljači ove godine pale uslijed žestoke konkurencije maloprodajnih lanaca.

Po podacima tamošnjeg statističkog ureda, potrošači su uštedjeli 1,6 slovačkih kruna (0,04 eura) na svakoj kupovini hrane u vrijednosti 100 kruna u odnosu na veljaču 2004. Više cijene voća i povrća nadoknađene su pritom nižim cijenama mesa, mlijeka i kruha.

Svojevrsni rat maloprodajnih lanaca za kupce započeo je u rujnu lani kada je na slovačko tržište ušao njemački diskontni lanac trgovina Lidl, a nove maloprodajne tvrtke najavljuju svoj ulazak ove godine. Nizozemski Ahold planira otvoriti tri supermarketa u Bratislavi, a i njemačka Billa želi ojačati svoju poziciju na tome tržištu. Analitičari tvrde da će od takve konkurencije profitirati potrošači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙