FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Uskršnja regata najjača dosad

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Deveto izdanje Uskršnje regate, kojaće se u organizaciji PBZ Leasinga i JK ANA, te uz potporu Generaliosiguranja i Mastercarsa, održati od 15. do 19. ožujka u akvatorijuZadra, Biograda i Vodica, bit će po imenima jedriličara najjača upovijesti.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Deveto izdanje Uskršnje regate, koja će se u organizaciji PBZ Leasinga i JK ANA, te uz potporu Generali osiguranja i Mastercarsa, održati od 15. do 19. ožujka u akvatoriju Zadra, Biograda i Vodica, bit će po imenima jedriličara najjača u povijesti.

Skupiti već polovicom ožujka na višednevnoj regati više od pedeset vrhunskih posada, među kojima je sve najbolje IMS kormilare koje hrvatsko jedrenje ima, svjedoči da je Uskršnja regata postala priznati sportski događaj, kazao je direktor regate Petar Paštrović, predstavivši i novine u ovogodišnjem izdanju.

Na inzistiranje samih jedriličara, regata se više ne održava samo u Vodicama, već i ispred Zadra i Biograda, a završnica natjecanja četvrtog dana bit će jedinstvena i izuzetno atraktivna. Naime, oko 55 sudionika podijeljeni su u tri skupini ovisne o veličini brodova, a nakon trodnevnog jedrenja "uštap", "trokut" i navigacijsku etapu, četvrtoga dana po najbolje tri posade iz svake skupine jedrit će na istim brodovima "Elan 37" dodatne tri regate za pobjednika skupine, a potom i tri prvoplasirane posade za ukupnog pobjednika 9. Uskršnje regate, koji će dobiti i nagradu od 40.000 kuna.

"Novost je što će ta završnica biti po pravilima "match-racea", ali će umjesto dva, u svakom plovu jedriti po tri broda što je dosad nezabilježeno na ovim prostorima, a možda i šire", kazao je Paštrović, napomenuvši da će, zbog pravednosti, za poredak u skupinama važiti rezultati iz prva tri dana, a ove "three-race" regate sudit će međunarodni suci.

Na Uskršnjoj regati okupit će se doista hrvatska jedriličarska krema - u prvoj skupini jedrit će olimpijci Mate Arapov, Tomislav Bašić, Marko Marinović i Mladen Pivčević, u drugoj prošlogodišnji pobjednik Ivan Kuret, Darko Hajdinjak i Frano Brate, a u trećoj Zvonimir Bezić, Igor Piacun, Darko Prižmić i Slovenac Stravs.

Po prvi puta će, doduše izvan konkurencije, nastupiti i jedan višestrupac, katamaran Lagoon 410, što bi mogla biti i najava više prijava višetrupaca narednih sezona. U sklopu regate, a u suorganizaciji JK Tijat, održat će se ispred Vodica i regata "optimista".

Dodajmo da će otvorenju jedriličarske sezone na istočnom Jadranu sudjelovati i po jedna talijanska, poljska, mađarska, pa čak i posada iz Novoga Sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙