FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujasinović i Mišura u vodstvu

SPLIT, 12. ožujka 2005. (Hina) - Četvrti dan međunarodne regate SplitOlympic Sailing Week obilježili su tehnički zahtjevni, ali izvrsniuvjeti za jedrenje, uz jugo od 20-ak čvorova, koje je postupno slabiloi nakon prvog održanog plova okrenulo na lebić.
SPLIT, 12. ožujka 2005. (Hina) - Četvrti dan međunarodne regate Split Olympic Sailing Week obilježili su tehnički zahtjevni, ali izvrsni uvjeti za jedrenje, uz jugo od 20-ak čvorova, koje je postupno slabilo i nakon prvog održanog plova okrenulo na lebić.

Organizatori su odlučili nadoknaditi propuštanje jedrenja u četvrtak, pa su u četiri klase održana tri umjesto dva predviđena plova, dok su jedriličarke u laser radialu odradile dvije regate.

Labudaš Marin Mišura nakon četvrtog dana regate napokon je uspio zasjesti na prvo mjesto i preteći mladog jedriličara iz Zente Ivana Kljakovića Gašpića, kojemu je Split Olympic Sailing Week prva regata u kraljevskoj klasi. Mišura je jučer osvojio dva prva i jedno drugo mjesto, pa uoči zadnjeg dana regate Bambiju bježi velika tri boda. Na treće mjesto probio se Mornarev veteran Emil Tomašević sa dva osvojena treća i jednim prvim mjestom.

U klasi 470 okrenula se sreća: nakon što su na prvoj regati jedrili na krivom kursu, a kasnije zbog tehničkih problema s brodom osvojili za njih razočaravajuće treće i četvrto mjesto, juniorski svjetski prvaci Česić i Kujundžić jučer su osvojili dva prva i jedno drugo mjesto. Njihovim najvećim konkurentima Fanteli i Mareniću u šestom je plovu puknuo trapez, pa su morali odustati od zadnje regate i sada za prvoplasiranim Splićanima zaostaju čak četiri boda. U ženskoj konkurenciji u 470 nadmeću se samo dvije posade, a u vodstvu su sestre Černe iz kluba Pirat.

U klasi laser i dalje je u vodstvu Milan Vujasinović iz Labuda, no uoči zadnjeg dana opasno mu se približio olimpijac Mate Arapov. Osvajač medalje iz Atene Slovenac Vasilij Žbogar jučer je uspio pobjediti u jednoj regati, no i dalje bitno zaostaje za prvoplasiranim trojcem i bez šanse je za ukupnu pobjedu.

U klasi laser radial sve je jasno - uvjerljivo prva je Mateja Petronijević iz pulskog Uljanika.

Split Olympic Sailing Week organizacijski je opravdao najave da je riječ o ozbiljnoj međunarodnoj regati za olimpijske klase, s tendencijom da već sljedeće godine stane uz bok najjačim svjetskim natjecanjima za male klase.

"Već sada možemo reći da je regata u svim segmentima izvanredno uspjela i najaviti da ćemo sljedeće godine od Međunarodne jedriličarske federacije dobiti prestižni grade 2 rang. Teret organizacije ove je godine u potpunosti podnio jedriličarski klub Labud, no kako već sljedeće godine očekujemo više od 100 natjecatelja u najmanje sedam olimpijskih klasa, u oraganizaciju će se morati aktivno uključiti još jedan splitski klub. Posebno veseli što smo dobili pohvale za regatu od istaknutih međunarodnih sudaca i što je natjecanje izvrsno popraćeno u medijima," kazao je predsjednik organizacijskog odbora regate Leo Kuret.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙