FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: otkazane regate u Splitu

split, 11. ožujka 2005. (Hina) - Zbog promjenjivog i slabog vjetra od dva do pet čvorova trećeg dana međunarodne regate Split Olympic Sailing Week u Splitu nije se jedrilo.

Ukupno 54 jedriličara u pet olimpijskih klasa na regatno polje izišli su oko 12 sati, no nakon trosatnog čekanja u splitskom kanalu regatni odbor poslao ih je nazad u Labudovu lučicu.

"Imali smo slab zapadnjak izrazito promjenjivog smjera. Postavili smo bove i satima čekali povoljan trenutak da oglasimo start, no na kraju smo procijenili da uvjeti za regatavanje nisu regularni i da bi bilo neozbiljno na silu forsirati jedrenje. Za naredna dva dana prognoza je srećom izvrsna", kazao je član regatnog odbora Tonko Petešić.

Otkazivanje dva plova pomrsilo je račune nekim favoritima koji su nakon prva dva dana regate i četiri plova podbacili, no svi su jedriličari pohvalili odluku regatnog odbora da ne oglašava start pod svaku cijenu.

"Bitno zaostajemo za vodećima, ali bolje je da se jučer nije regatavalo jer bi to bilo na granici regularnosti. Mi smo inače "vitraši", najbolji smo u žestokim uvjetima, a kako sutra zovu jako jugo, uvjeren sam da možemo nadoknaditi zaostatak i do kraja preteći Fantelu i Marenića", kazao je Ante Ćesić iz JK-a Split, koji je s flokistom Antom Kujundžićem lani uvjerljivo osvojio svjetsko juniorsko prvenstvo u klasi 470.

POREDAK:

finn: 1. I. Kljaković Gašpić (Zenta) 7 negativnih bodova, 2. M. Mišura (Labud) 8, 3. S. De Vries (NIZ) 16

laser: 1. M. Vujasinović (Labud) 5, 2. L. Radelić (Mornar) 10, 3. M. Arapov (Mornar) 11

470: 1. Fantela - Marenić (Sv. Krševan) 9, 2. Krpeljević - Lalić (Mornar) 12, 3. Đakulović - Dogan (Split) 13

laser radial žene: 1. M. Petronijević (Uljanik) 5, 2. M. Witteveen (NIZ) 8, 3. G. Jutjens (NIZ) 12

470 (Ž): 1. Černe - Černe (SLO) 4, 2. Plenković - Asanović (Split) 10

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙