FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Od uzora do problema

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska koja je trebala biti primjerširenja Europske unije na jugoistok Europe pretvara se u problem, pišeu četvrtak "Neues Deutschland" povodom slučaja Gotovina i možebitneodgode pregovora o pristupu Hrvatske EU-u.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska koja je trebala biti primjer širenja Europske unije na jugoistok Europe pretvara se u problem, piše u četvrtak "Neues Deutschland" povodom slučaja Gotovina i možebitne odgode pregovora o pristupu Hrvatske EU-u.

"Bit će gusto za Zagreb", piše list i navodi da mnogi u Bruxellesu smatraju da nije vjerojatno da će, kao što je planirano, pregovori o prijemu sa Hrvatskom početi slijedećeg tjedna.

"Za četiri godine ova se balkanska država nadala postati članicom Unije ali sad ima znakova kako će pregovori biti stavljeni na led i prije nego što su počeli", piše list pojašnjavajući da je razlog što nije riješeno pitanje Ante Gotovine i njegovog izručenja haaškom sudu. List dodaje i kako "Gotovina prekriva i druge probleme: gospodarska situacija na Jadranu je loša a nezaposlenost je sa 19% veoma visoka", te zaključuje da se "Hrvatska, koja je zamišljena u Bruxellesu kao primjer proširenja Unije u smjeru jugoistoka Europe, pretvara u zastrašujući problem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙