FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: Nema suglasnosti da je Hrvatska ispunila uvjete za početak pregovora

BRUXELLES, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Luksemburškopredsjedništvo zaključilo je nakon rasprave veleposlanika EU-a učetvrtak u Bruxellesu da nema suglasnosti u ocjeni je li Hrvatskaispunila uvjete suradnje s Haškim sudom (ICTY), javlja Reuters.
BRUXELLES, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Luksemburško predsjedništvo zaključilo je nakon rasprave veleposlanika EU-a u četvrtak u Bruxellesu da nema suglasnosti u ocjeni je li Hrvatska ispunila uvjete suradnje s Haškim sudom (ICTY), javlja Reuters.

Rezimirajući raspravu na Odboru stalnih predstavnika (COREPER) o mogućnosti otvaranja pregovora s Hrvatskom sljedeći tjedan, "predsjedništvo je zaključilo da nema suglasnosti da su ispunjeni uvjeti suradnje s Haškim sudom i to namjerava reći Hrvatima", prenosi Reuters izjavu jednog europskog diplomata.

Većina zemalja članica izjasnila se ili se složila s odgodom pregovora jer Hrvatska nije uhitila i izručila odbjeglog generala Antu Gotovinu Haškom sudu, navodi Reuters.

U sljedeći utorak, COREPER će održati još jedan pripremni sastanak, za koji će luksemburško predsjedništvo pripremiti prijedlog zaključaka o Hrvatskoj.

Konačnu odluku o otvaranju ili odgodi pristupnih pregovora s Hrvatskom donijet će ministri vanjskih poslova u srijedu 16. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙