FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeno potpisivanje nuklearnog sporazuma Irana i Rusije

TEHERAN, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Potpisivanje sporazuma onuklearnoj suradnji Irana i Rusije, predviđeno za subotu, odogođeno jedo daljnjeg zbog "produljenja pregovora", izjavio je glasnogovornikiranske agencije za atomsku energiju Jakub Džabarian.
TEHERAN, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Potpisivanje sporazuma o nuklearnoj suradnji Irana i Rusije, predviđeno za subotu, odogođeno je do daljnjeg zbog "produljenja pregovora", izjavio je glasnogovornik iranske agencije za atomsku energiju Jakub Džabarian.

"Pregovori će potrajati, ne zna se kad će završiti", Džabarian, najavljujući otkazivanje konferencije za tisak predviđene za subotu koja bi se, po njegovom mišljenju, mogla ipak održati u nedjelju.

Šefovi iranske i ruske agencije za atomsku energiju Golamreza Agazadeh i Aleksandar Rumjancev trebali su u subotu ujutro potpisati sporazum o ruskoj isporuci obogaćena urana za centralu koja se gradi u Bušeru, na jugu Irana.

Sporazumom se također predviđa da se gorivo vrati u Rusiju nakon iskorištavanja, čime bi se jamčilo da ga Iran neće ponovno koristiti za izradu atomske bombe.

Pojedinosti nisu obavljene, ali agencije navode kako se radi o dosta neočekivanom razvoju događaja jer se smatralo da je sporazum već finaliziran i da je njegovo potpisivanje samo formalnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙