FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wunenburger: trenutno mišljenje o početku pregovora nije najpovoljnije

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Trenutno mišljenje Europske unije opočetku pregovora Hrvatske o punopravnom članstvu u Europskoj uniji17. ožujka nije najpovoljnije, rekao je u petak voditelj Europskekomisije (EC) u Hrvatskoj Jacques Wunenburger.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Trenutno mišljenje Europske unije o početku pregovora Hrvatske o punopravnom članstvu u Europskoj uniji 17. ožujka nije najpovoljnije, rekao je u petak voditelj Europske komisije (EC) u Hrvatskoj Jacques Wunenburger.

"Dovoljno je da je samo jedna zemlja protiv početka pregovora pa da se oni odgode, a u ovom trenutku tih zemalja je više", rekao je Wunenburger prilikom otvaranja radova na rekonstrukciji Graničnog prijelaza Bregana.

Upitan kako komentira optimizam predsjednik Vlade Ive Sanadera u pogledu početka pregovora 17. ožujka, Wunenburger je odgovorio da je njegov (Sanaderov) "posao da bude optimističan".

Voditelj ureda EC-a u Hrvatskoj kaže da nije zabrinut zbog mogućnosti porasta euro skepticizma u Hrvatskoj zbog moguće odgode početka pregovora.

Wunenberger naglašava da odgoda najvjerojatnije ne bi utjecala na termin stupanja Hrvatske u punopravno članstvo u Uniji, podsjećajući pritom na primjer Slovačke koja je također imala poteškoća oko početka pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙