FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas će sudjelovati na parlamentarnim izborima

NABLUS, 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Palestinska militantnaskupina Hamas u subotu je objavila da će, nakon desetogodišnjegbojkota, sudjelovati na parlamentarnim izborima zakazanim za srpanj ikonkurirati umjerenom Fatahu.
NABLUS, 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Palestinska militantna skupina Hamas u subotu je objavila da će, nakon desetogodišnjeg bojkota, sudjelovati na parlamentarnim izborima zakazanim za srpanj i konkurirati umjerenom Fatahu.

Na konferenciji za novinare, održanoj u Nablusu na Zapadnoj obali, Islamski pokret otpora Hamas, koji kao primarni cilj ističe uništenje Izraela, najavio je isticanje svojih kandidata na izborima 17. srpnja kako bi se, nakon 1996., izabrao novi parlament.

"Hamas je odlučio sudjelovati na predstojećim palestinskim parlamentarnim izborima kako bi se obranila legitimna prava palestinskog naroda i program otpora. Radi se o strateškom izboru, sve dok se ne ukloni okupacija", kazao je Mohammed Ghazal, jedan od vođa Hamasa na Zapadnoj obali.

Hamas je prethodno bojkotirao izbore za Palestinsku upravu zbog protivljenja mirovnim sporazumima iz Osla koji su potpisani 1993. godine. Vođe skupine pokazuju u posljednje vrijeme značajan interes za sudjelovanje u vlasti, posebice nakon zapaženog uspjeha na općinskim izborima početkom godine. Hamas je na općinskim izborima na Zapadnoj obali osvojio 30 mjesta a u Pojasu Gaze većinu mjesta u lokalnom tijelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙