FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SAD izručen drugi čovjek narko-kartela Cali

BOGOTA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Miguel Rdoriguez Orejuela,brat šefa narko-kartela Cali, izručen je u petak poslijepodneSjedinjenim Državama, objavila je televizija Kolumbije.
BOGOTA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Miguel Rdoriguez Orejuela, brat šefa narko-kartela Cali, izručen je u petak poslijepodne Sjedinjenim Državama, objavila je televizija Kolumbije.

Uz jake sigurnosne mjere je taj 61-godišnjak prebačen helikopterom iz dobro čuvanog zatvora na sjeverozapadu Kolumbije u vojnu zračnu luku, 200 km od Bogote gdje ga je čekao zrakoplov američkih službi borbe protiv droge kojim je krenuo prema Miamiju.

Kolumbijska vlada je u četvrtak navečer potvrdila njegovo izručenje i odbila priziv njegove obrane.

Njegov stariji brat, poznat pod pseudonimom "šahist" i vrhovni šef kartela Calija izručen je Sjedinjenim Državama 3. prosinca prošle godine.

Sudovi Floride i New Yorka optužuju dvojicu trgovaca drogom da su između 1990. i srpnja 2002. uvezli velike količine kokaina u Sjedinjene Države i stotine milijuna dolara kako bi ih "oprali" u SAD.

Prema odredbi o izručenju u Sjedinjene Države, braći Rodriguez Orejuela ne može se suditi za nedjela počinjena prije 1997. kada je stupio na snagu zakon o izručenju u SAD.

Washington smatra braću Rodriguez Orejuela najvećim trgovcima droge na svijetu. Oni posjeduju ogromno bogatstvo procijenjeno na više stotina milijuna dolara.

Nakon što je u kolovozu 2002. Alvaro Uribe postao predsjednik Kolumbije, više od 200 Kolumbijaca je izručeno, većina u Sjedinjene Države koje su vjerni saveznik Bogote u borbi protiv trgovine drogom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙