FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekonstrukcija bugarske vlade

SOFIJA, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Bugarski premijer SimeonSaxe-Coburg u ponedjeljak je najavio odlazak tri svoja ministra utrećoj rekonstrukciji vlade od njezina dolaska na vlast u 2001.
SOFIJA, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Bugarski premijer Simeon Saxe-Coburg u ponedjeljak je najavio odlazak tri svoja ministra u trećoj rekonstrukciji vlade od njezina dolaska na vlast u 2001.

Saxe-Coburg najavio je odlazak ministrice gospodarstva Lidie Shuleve, ministra poljoprivrede Mehmeda Dikme te ministra kulture Bozhidara Abrasheva.

Shulevu će zamijeniti ministar za energetiku Milko Kovačev, a njega Miroslav Sevlievski iz stranke Novo doba, koja se ovoga mjeseca priključila vladajućoj koaliciji kako bi joj pomogla pri glasovanju o povjerenju u parlamentu.

Riječ je o trećoj rekonstrukciji bugarske vlade od 2001. Prva rekonstrukcija provedena je u 2002., a sljedeća u 2003. Najnovije promjene rezultat su provedbe sporazuma kojim bi se vlada premijera Saxe-Coburga održala na vlasti do općih izbora ovoga ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙