FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni odvjetnik Bajić na razgovorima u Haškom sudu

ZAGREB/DEN HAAG,11. ožujka(Hina) - Glavni državni odvjetnik MladenBajić boravi u petak na razgovorima u Haškom sudu (ICTY), potvrdio jeza Hinu u kratkom telefonskom razgovoru iz Haaga.
ZAGREB/DEN HAAG,11. ožujka(Hina) - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić boravi u petak na razgovorima u Haškom sudu (ICTY), potvrdio je za Hinu u kratkom telefonskom razgovoru iz Haaga.

Kazavši da se upravo nalazi na sastanku u Tužiteljstvu, Bajić je odgodio za kasnije eventualnu izjavu o sadržaju razgovora koje je danas i jučer vodio u Haškom sudu.

Glasnogovornica Tužiteljstva Florence Hartmann je kazala kako je posjet državnog odvjetnika Bajića ostvaren u okviru redovne suradnje Tužiteljstva s Hrvatskom i da nije vezan uz "slučaj Gotovina".

Na sastancima s Bajićem razmijenjene su informacije o istragama koje su pokrenute u Hrvatskoj, o nezavršenim istragama Tužiteljstva, o ustupanju predmeta i drugim pitanjima suradnje, rekla je Hartmann.

Dio hrvatskog tiska je najavio da bi Bajić, koji je glavni koordinator svih aktivnosti hrvatskih vlasti u traganju za haškim bjeguncem Antom Gotovinom, trebao upoznati glavnu tužiteljicu Carlu del Ponte i njezine suradnike s najnovijim rezultatima poduzetih mjera, uoči konačne odluke Vijeća EU o pristupnim pregovorima s Hrvatskom.

Glasnogovornica Tužiteljstva je potvrdila da za ponedjeljak nije predviđen novi sastanak Carle del Ponte s predsjedavajućim Vijeće EU, luksemburškim ministrom vanjskih poslova Jeanom Asselbornom, koji je u četvrtak najavljivan i opovrgavan iz različitih izvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙