FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupina putnika iranskog porijekla zauzela zrakoplov u Bruxellesu

BRUXELLES, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Skupina putnika iranskogporijekla odbila je u četvrtak izaći iz zrakoplova u zračnoj luci uBruxellesu znak prosvjeda protiv vlade u Teheranu.
BRUXELLES, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Skupina putnika iranskog porijekla odbila je u četvrtak izaći iz zrakoplova u zračnoj luci u Bruxellesu znak prosvjeda protiv vlade u Teheranu.

Glasnogovornica tamošnje policije Els Cleemput je rekla da se 59 nenaoružanih putnika obratilo vlastima nakon što su ostali putnici i posada napustili "Lufthansin" zrakoplov koji je došao iz Frankfurta.

"Mi želimo da Europska unija ukloni islamske čelnike iz Irana. Želimo ukloniti mule s vlasti", rekao je putem mobilnog telefona agenciji Reuters Armin Atshgar, prosvjednik u zrakoplovu.

Atshagr, koji je rekao da ima belgijsku putovnicu, dodao je da on i drugi prosvjednici neće napustiti zrakoplov dok ne razgovaraju s nekim članom Europskog parlamenta.

"Oni svi imaju europske putovnice, ali su vjerojatno iranskog porijekla", rekla je Cleemput i ocijenila da su njihovi motivi nedvojbeno politički. Policija je priopćila i da su prosvjednici odbili hranu.

Belgijska televizija RTL izvijestila da je riječ o skupini iranskih monarhista te da su policiji predali izjavu u kojoj prosvjeduje radi odnosa Europske unije s Islamskom Republikom Iranom.

Zračni promet u bruxelleskoj zračnoj luci nastavio se normalno odvijati a drugom zrakoplovu je bilo dopušteno da pristane u susjednom djelu pristaništa, što pokazuje da vlasti ne smatraju da prosvjednici predstavljaju prijetnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙