FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće sirijskih vojnika povlače se iz Libanona

BEJRUT, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tisuće sirijskih vojnika većodlaze iz Libanona u sklopu plana povlačenja u dvije faze, objavio jeu četvrtak libanonski ministar obrane.
BEJRUT, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tisuće sirijskih vojnika već odlaze iz Libanona u sklopu plana povlačenja u dvije faze, objavio je u četvrtak libanonski ministar obrane.

"Prva faza (sirijskoga vojnog) povlačenja znači oko šest do sedam tisuća vojnika, od ukupno 14 tisuća", rekao je ministar Abdul Rahim Mrad.

"Ovi koji se povlače većinom odlaze na sirijski teritorij", dodao je.

Oko prve faze dogovorili su se u ponedjeljak sirijski predsjednik Bašar al-Asad i libanonski predsjednik Emile Lahoud, a pretpostavlja premještanje sirijskih snaga iz sjevernog Libanona i područja u Bejrutu i oko grada, u istočni dio doline Bekaa, uz granicu.

Očevici kažu da je nakon odlaska s položaja na sjeveru Libanona, konvoj od najmanje 115 sirijskih vojnih vozila noću prešao granicu. Nekoliko malih konvoja prešlo je u Siriju nakon povlačenja s položaja istočno od Bejruta.

Očevici kažu i da se u četvrtak stotine sirijskih vojnika u velikoj bazi u Qulaiatu na sjeveru zemlje pakiraju i pripremaju za povratak kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙