FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dirigent na sudu zbog zapošljavanja svirača "na crno"

STRASBOURG, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ravnatelj njemačkog orkestraNova filharmonija iz Koelna, koji je u utorak bio priveden uStrasbourgu, zanijekao je da je svoje glazbenike zapošljavao "nacrno", prenose u petak mediji pozivajući se na sudske izvore.
STRASBOURG, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ravnatelj njemačkog orkestra Nova filharmonija iz Koelna, koji je u utorak bio priveden u Strasbourgu, zanijekao je da je svoje glazbenike zapošljavao "na crno", prenose u petak mediji pozivajući se na sudske izvore.

Volker Hartung pušten je u četvrtak navečer iz palače pravde u Strasbourgu, nakon plaćanja jamčevine. Dirigent će odsad biti pod sudskom prismotrom, a zabranjeno mu je organizirati nove koncerte.

Taj ravnatelj, nastanjen u Luksemburgu, priveden je u utorak navečer po završetku koncerta u Strasbourgu nakon posjeta francuskih inspektora.

U orkestru su u utorak svirala 62 glazbenika različitih nacionalnosti (ruske, albanske, kineske, bjeloruske, belgijske), svi nastanjeni u Njemačkoj.

Hartung je već bio ispitivan u Nici jer je organizirao turneju po nekoliko francuskih gradova bez dozvole i tom prigodom angažirao, bez prijave, bugarske i ruske glazbenike. Francusku je tada napustio također plativši jamčevinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙