FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici Europske komisije u Hrvatskoj agenciji za hranu

OSIJEK, 9. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici Glavnog ureda Europskekomisije za zaštitu zdravlja potrošača, koji od 7. do 11. ožujkaborave u Hrvatskoj, danas su u Hrvatskoj agenciji za hranu (HAH) uOsijeku razgovarali o hrvatskom zakonodavstvu vezanu za provedbusigurnosti hrane i njegovoj prilagodbi europskim zakonima istandardima.
OSIJEK, 9. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici Glavnog ureda Europske komisije za zaštitu zdravlja potrošača, koji od 7. do 11. ožujka borave u Hrvatskoj, danas su u Hrvatskoj agenciji za hranu (HAH) u Osijeku razgovarali o hrvatskom zakonodavstvu vezanu za provedbu sigurnosti hrane i njegovoj prilagodbi europskim zakonima i standardima.

Nakon procjene zakonodavstva te razgovora s predstavnicima lokalnih i regionalnih tijela za nadzor sustava zdravstvene i higijenske ispravnosti namirnica, uključivo zdravlje i dobrobit životinja te zdravlje bilja, EK će za 15 dana izraditi izvješće i dostaviti ga hrvatskim ustanovama, kazao je dr. Boris Antunović, ravnatelj HAH-a nakon sastanka zatvorena za javnost .

EK je ocijenio kako je od deset zemalja novih članica EU-a u pet uočena pojava odlaganja životinjskog otpada, ali i neke druge pojave koje će se u sljedećem razdoblju morati ukloniti i uskladiti sa standardima EU-a, dodao je Antunović.

Objasnio kako je u ime HAH-a izvijestio o ustroju i načinu rada Agencije te nastojanjima da se HAH uključi u Europski centar za brzo uzbunjivanje o opasnostima za sigurnost hrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙