FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija želi postati vodeće odredište za outsourcing

BANGALORE, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Indija je ostvarila velikeuspjehe na području informatičke tehnologije a sada želi postatiglavno odredište za outsourcing svjetskih aeronautičkih kompanija,objavili su vodeći indijski dužnosnici.
BANGALORE, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Indija je ostvarila velike uspjehe na području informatičke tehnologije a sada želi postati glavno odredište za outsourcing svjetskih aeronautičkih kompanija, objavili su vodeći indijski dužnosnici.

"Indijski sektor aeronautike spreman je za velike projekte", ustvrdio je Edward Gordon, menadžer u Northrop Grummanu, američkoj kompaniji za proizvodnju oružja s razgranatim poslovanjem u 25 država svijeta.

"Neke kompanije poput (državnog proizvođača zrakoplova) Hindustan Aeronauticsa ostvarile su veliki napredak. Zato i najbolji opskrbljivači dijelovima puno obećavaju", naglasio je Gordon čija kompanija želi Indiji prodati svoj borbeni zrakoplov Hawkeye.

Kombinacija informatičke tehnologije i aeronautike osigurava Indiji dobru poziciju a neke od kompanija s kojima Northrop Grumman posluje pravo su "skriveno blago", dodao je on.

Više od 1400 kompanija uspostavilo je svoje baze u Bangaloreu, tehnološkom središtu na jugu Indije, a međunarodne kompanije koje se bave softwareom koriste tu zemlju kao bazu za svoj outsourcing.

Bangalore je i domaćin petodnevnog sajma AERO India 2005. na kojem su ove godine indijske i inozemne aeronautičke kompanije sklopile poslove od oko 1,2 milijardi dolara. Raspon poslova seže od kupovine Boeingovih i Airbusovih zrakoplova za indijske kompanije do udružene proizvodnje raketa i dijelova motora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙