FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 9. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Izjavu Mirka Čondića da će formirati političku stranku koja će imati i vojno krilo premijer Ivo Sanader danas je ocijenio apsolutno nedemokratskom i nedopustivom. Nećemo dopustiti nikome da dovodi u pitanje dosegnute demokratske stanadarde i stabilnost Hrvatske, izjavio je Sanader u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'. Sanader ističe da Čondiću, koji je bio sudionik i invalid Domovinskog rata, treba priznati zasluge za Hrvatsku, ali da je njegovo političko djelovanje upitno, kako u vrijeme dok je HDZ bio u oporbi, kao i danas.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izrazio je nadu da će danas ili sutra početi isplata potraživanja radnika Imostroja. Premijer je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' izvjestio da je Trgovački sud u Splitu odlučio da će radnicima biti isplaćeno 4,5 milijuna kuna. Ne mogu time biti do kraja zadovoljan, rekao je Sanader, podsjetivši da se Vlada u korist radnika odrekla 6,2 milijuna kuna. Premijer je odlučno odbacio informacije SDP-ovca Željka Kurtova da će Vlada 2006. članicama EU dopustiti ribarenje, ne samo u zaštićenoj zoni, nego i u teritorijalnim vodama, a ministar gospodarstva Branko Vukelić tvrdnje Ivice Pančića (SDP) da je na djelu trend povećanja broja nezaposlenih hrvatskih branitelja.

ZAGREB - Hrvatski sabor imenovao je danas Nacionalni odbor za praćenje i nadzor pregovora s Europskom unijom. Na čelu Odbora je Ivica Račan (SDP), a njegov je potpredsjednik Luka Bebić (HDZ). Iz saborske većine u Odbor su imenovani Nevenka Majdenić, Mario Zubović, Emil Tomljanović, Ivan Čehok i Vladimir Jordan, a iz oporbe Vesna Pusić, Ljubo Jurčić, Anto Đapić, Zlatko Tomčić i Ivan Jakovčić. Poslodavce i sindikate predstavljaju Darko Marinac i Vesna Dejanović, akademsku zajednicu Helena Jasna Mencer, a Ured Predsjednika Davor Božinović. Po položaju u Odbor su imenovani predsjednici saborskih odbora za vanjsku politiku, europske integracije i međuparlamentarnu suradnju Goran Jandroković, Neven Mimica i Milorad Pupovac.

ZAGREB - Predstavnici udruge Hrvatski izvoznici (HIZ) te USAID-ovog projekta "Poduzetna Hrvatska" potpisali su danas Sporazum o partnerstvu za tehničku potporu kojim se definiraju područja trogodišnje međusobne suradnje, a čiji je glavni cilj povećanje izvoza i zaposlenosti. Sporazum su potpisali glavni tajnik HIZ-a Dubravko Miholić te Paola Lang, direktorica projekta Poduzetna Hrvatska. Kako je pojasnio Miholić, svrha sporazuma je jačanje HIZ-ovih mogućnosti pružanja poslovnih usluga svojim članovima, poboljšavanje kvalitete komercijalnih usluga te organiziranje aktivnosti usmjerenih na jačanje poslovanja članova udruge.

ZAGREB - Trojica hrvatskih časnika otupotvala su jutros na dužnost vojnih promatrača u mirovnu misiju UN-a u Etiopiju i Eritreju (UNMEE). Brigadir Vlado Čondić-Galiničić, pukovnik Zlatko Antunović i natporučnik Željko Perić su pripadnici 5. skupine promatrača koja će u toj mirovnoj misiji boraviti godinu dana. Hrvatski časnici nadziru provedbu mirovnog sporazuma nakon etiopsko-eritrejskog rata koji je izbio u svibnju 1998. godine.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu prošle je godine bila za 756 kuna veća od hrvatskog prosjeka. U Zagrebu je, naime, prosječna neto plaća za razdoblje od siječnja do prosinca prošle godine iznosila 4.929 kuna, dok je hrvatski prosjek bio 4.123 kune.

PULA - Pula, prvi grad u Hrvatskoj koji je počeo naplaćivati spomeničku rentu za prošlu godinu, prikupio je ukupno 804 tisuće kuna, doznaje se od pročelnice Gradskog odjela za komunalnu djelatnost te za izgradnju i komunalni sustav Ane Poljak. Ona takvo prikupljanje novca smatra vrlo dobrim načinom da se namjenski novac ulaže u održavanje dijelova grada, poglavito starogradske jezgre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙