FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arhiv Kosova dobio od Hrvatske dosad nepoznatu arhivsku građu

PRIŠTINA,9. ožujka 2005(Hina) - Predstavnici Arhiva Kosova na čelu sravnateljom Jusufom Osmanijem boravili su u trodnevnom radnom posjetuHrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, tijekom kojega im je uručenaarhivska građa s do sada nepoznatim dokumentima na Kosovu te su vođenirazgovori o budućoj suradnji između kosovskog i hrvatskog arhiva.
PRIŠTINA,9. ožujka 2005(Hina) - Predstavnici Arhiva Kosova na čelu s ravnateljom Jusufom Osmanijem boravili su u trodnevnom radnom posjetu Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, tijekom kojega im je uručena arhivska građa s do sada nepoznatim dokumentima na Kosovu te su vođeni razgovori o budućoj suradnji između kosovskog i hrvatskog arhiva.

Ravnatelj Kosovskog arhiva Osmani izjavio je u srijedu za Hinu kako je riječ o dokumentima koji će obogatiti kosovske arhivske fondove a koji su značajni za albansko pitanje i potječu iz razdoblja s kraja 19. stoljeća. Također su razmijenjeni arhivski dokumenti i istraženo 458 fotografija u mikrolaboratorijima Arhiva Hrvatske iz razdoblja 1939-1961 godine.

Prema riječima Osmanija, dogovoreno je potpisivanje protokola o međuarhivskoj suradnji između Kosova i Hrvatske, kao i razmjena stručne literature, pomoć u istraživanju arhivske građe i obrazovanju stručnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙