FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Europljana vjeruje u Boga

PARIZ, 16. veljače 2005. (Hina/dpa) - Više od 70 posto Europljanavjeruje u Boga - od visokih 97 posto u Poljskoj do 37 u Češkoj,pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u listu"Reader's Digest".
PARIZ, 16. veljače 2005. (Hina/dpa) - Više od 70 posto Europljana vjeruje u Boga - od visokih 97 posto u Poljskoj do 37 u Češkoj, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u listu "Reader's Digest".

U ispitivanju kojeg su proveli instituti u 14 zemalja, 71 posto anketiranih je izjavilo da vjeruje u Boga. Rusija (87 posto), Austrija (84 posto) i Španjolska (80 posto) odmah su na ljestvici iza najreligioznije Poljske.

Međutim, malo više od polovice ili 53 posto Europljana je izjavilo da vjeruje u život poslije smrti. A još manje, 43 posto, da je vjera potrebna da bi se razlikovalo dobro od zla.

Francuski institut CSA koji je vodio istraživanje u Francuskoj objavio je da 60 posto ispitanih Francuza vjeruje u Boga. No, samo 23 posto ih je izjavilo da se često mole, a jedva 12 posto da "često" idu u Crkvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙