FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović s predsjednikom makedonskog parlamenta

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se uponedjeljak u Zagrebu s predsjednikom makedonskog Sobranja LjupčomJordanovskim i upoznala ga s dinamikom hrvatskih euroatlantskihintegracija, posebice s procedurom početka pristupnih pregovora s EU iformiranjem hrvatskog pregovaračkog tima, priopćilo je Ministartvovanjskih poslova.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u ponedjeljak u Zagrebu s predsjednikom makedonskog Sobranja Ljupčom Jordanovskim i upoznala ga s dinamikom hrvatskih euroatlantskih integracija, posebice s procedurom početka pristupnih pregovora s EU i formiranjem hrvatskog pregovaračkog tima, priopćilo je Ministartvo vanjskih poslova.

Jordanovski je ministrici Grabar-Kitarović i Republici Hrvatskoj zahvalio na stručnoj pomoći u makedonskom procesu približavanja Europskoj uniji i izrazio svoju punu podršku Hrvatskoj za predviđeni početak pregovora, dodaje se u priopćenju.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo vrlo visokom razinom međusobne bilateralne suradnje, navodi se u priopćenju.

Jordanovski se tijekom posjeta Hrvatskoj sastao i s premijerom Ivom Sanaderom i potpredsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

Jordanovski i Bebić suglasili su se nakon sastanka da su politički, gospodarski i parlamentarni odnosi između dviju zemalja na najvišoj razini, ali da još ima prostora za njihovo unapređenje.

"Osobito mi je drago što između naših zemalja ne postoje otvorena pitanja i zbog toga je ovaj posjet opušteniji, no to ne znači da ne trebamo raditi na tome da ti odnosi budu još bolji i u tom smislu smo razgovarali i razmijenili mišljenja kako bi ta suradnja mogla biti još bolja", rekao je Jordanovski u izjavi za novinare.

Bebić je izjavio da će parlamentarci Hrvatske i Makedonije poticati svoje vlade da razvijaju odnose na gospodarskom planu, na kojem je prošle godine zabilježen znatan porast robne razmjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙