FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

RIJEKA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas u Rijeci - odgovarajući na upit novinara hoće li u Hrvatskoj biti održani prijevremeni parlamentarni izbori - kako na to "može utjecati ako se ne budu ispunjavale obaveze koje su dane prije izbora", no da "ne zna da li baš uhićenje i predaja odbjeglog generala Ante Gotovine Haaškom sudu može utjecati na održavanje prijevremenih izbora". Također je izrazio nadu da će, uz intenzivniju potragu za generalom Gotovinom, biti ispunjene sve obveze koje pred Hrvatsku postavlja Europska unija. Na pitanje kako ocjenjuje sadašnju suradnju s premijerom Ivom Sanaderom, predsjednik Mesić je kazao da je ona "relativno zadovoljavajuća".

CRIKVENICA - Na skupštini Sindikata hrvatskih učitelja (HSU), održanoj danas u Crikvenici, izabran je novi predsjednik Zvonimir Laktašić (57), učitelj matematike iz Siska i dosadašnji voditelj Županijskog povjereništva tog sindikata u Sisku, priopćio je danas SHU. U priopćenju, što ga je potpisao glasnogovornik SHU-a Milan Paun, stoji da je na skupštini jednoglasno prihvaćen i apel Ministarstvu obrazovanja da donese "mjere zaštite učitelja od nasilja roditelja i učenika".

ZAGREB - Izložba slika istaknutoga hrvatskog slikara Mladena Veže otvorena je danas u Galeriji "Mona Lisa" u Zagrebu uoči slikareva 89. rođendana. Riječ je o "maloj retrospektivi" jer izložba obuhvaća Vežine radove od 1932. do 2004. godine, rekao je vlasnik Galerije Martin Henc prigodom otvorenja izložbe na kojem je, uz mnogobrojne prijatelje, kolege i poštovatelje, bio i sam slikar. Oko 135 radova za izložbu je izabrao dugogodišnji poznavatelj i zaljubljenik u Vežino slikarstvo, prof. Stanko Špoljarić. Izložba slika Mladena Veže u Galeriji "Mona Lisa" bit će otvorena do 6. ožujka.

RIJEKA - U sklopu 22. međunarodnoga Riječkog karnevala održana je danas velika karnevalska povorka, na kojoj je bio i predsjednik Republike Stjepan Mesić. U velikoj završnici 22. riječkog karnevala i međunarodnoj karnevalskoj povorci prošla je 121 maškarana skupina s oko 10.000 sudionika iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Mađarske, Slovačke i Slovenije, te 86 maštovitih alegorijskih kola.

DUBROVNIK - Spuštanjem barjaka sa svečevim likom s Orlandova stupa uz zvuke himne sv. Vlaha, u Dubrovniku je danas završena ovogodišnja Festa sv. Vlaha, zaštitnika grada i Dubrovačke biskupije. Na zatvaranju Feste bili su nazočni mnogobrojni Dubrovčani i njihovi gosti te predstavnici grada na čelu s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom. Rektor crkve sv. Vlaha don Tomo Lučić zahvalio je svima koji su pridonijeli da ovogodišnja, 1033. festa protekne u skladu sa stoljetnom tradicijom.

KARLOVAC - Na vojnom vježbalištu Cerovcu, blizu Karlovca, sutra počinje petodnevna vojna vježba u sklopu redovite izobrazbe vojnika u postrojbama Hrvatske kopnene vojske (HKoV), priopćilo je danas Zapovjedništvo HKoV-a. Tijekom vježbe čut će se povremeno slabije detonacije, ističe Zapovjedništvo HKoV-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙