FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. veljače 2005.(Hina) -
ZAGREB, 6. veljače 2005.(Hina) -

KARLOVAC - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je jučer da "nitko, pa ni general Ante Gotovina, ne može biti izvan zakona". "Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost zaključeno je da vladavina prava nema alternativu i nitko, ma kakve zasluge imao za Hrvatsku, kakve nesumnjivo ima general Ante Gotovina, ne može biti izvan zakona", rekao je premijer Sanader novinarima u Karlovcu, gdje je sudjelovao na seminaru o socijalnom partnerstvu. Ustvrdio je da se Zakon o suradnji s Haagom mora poštivati, zbog postojeće optužnicea general Gotovina mora u Haag da objasniti svoju ulogu u Domovinskom ratu.

KARLOVAC - Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca dogovorili su se jučer da će osnovati radnu skupinu za izradbu nacionalnog sporazuma o politici plaća u javnom i državnom sektoru. Novinarima nisu iznijeli pojedinosti o politici plaća, no premijer Ivo Sanader pozvao je socijalne partnere na dogovor kojim bi se utvrdio sporiji rast plaća od rasta BDP-a. Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Zdenko Mučnjak rekao je da sporazum o politici plaća ne znači ograničavanje rasta plaća, nego sređivanje cjelokupnih odnosa u sustavu plaća, u kojemu sada vlada anarhija. Od šest sindikalnih središnjica izradu nacionalnog sporazum o politici plaća poduprle su četiri, u kojima je većina sindikalno organiziranog radništva.

RIJEKA - Središtem Rijeke danas će proći završna povorka 22. međunarodnog riječkog karnevala u kojoj će sudjelovati oko 10.000 maškara. U povorci će gradom proći 121 maskirana skupina i 86 alegorijskih kola iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Riječki karneval danas će posjetiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

RIJEKA - U sklopu 22. Međunarodnog Riječkog karnevala sinoć je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održan sedmi po redu diplomatski karnevalski bal na kojemu je sudjelujovalo oko 500 uzvanika iz Hrvatske i inozemstva. Tema ovogodišnjeg bala su godišnja doba, pa je veći dio uzvanika bio maskiran u prigodne tematske kostime. Među mnogobrojnim uzvanicima bili su ministrica europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović, veleposlanici i diplomatski predstavnici Albanije, Australije, Makedonije, Japana, Belgije, Finske, Ukrajine, UNHCR-a, kao i predsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova (FECC) Henry van der Croon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙