FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proizvođači duhana najavili prosvjed

VIROVITICA, 6. ožujka 2005. (Hina) - Proizvođači duhanaVirovitičko-podravske županije danas su na godišnjoj skupštini Udrugeproizvođača duhana "Krupan list" iz Virovitice odlučili da će usrijedu ispred sjedišta Županije održati prosvjed sa zahtjevom da imse isplati poticaj za prošlu godinu i da im se on ove godine poveća.
VIROVITICA, 6. ožujka 2005. (Hina) - Proizvođači duhana Virovitičko-podravske županije danas su na godišnjoj skupštini Udruge proizvođača duhana "Krupan list" iz Virovitice odlučili da će u srijedu ispred sjedišta Županije održati prosvjed sa zahtjevom da im se isplati poticaj za prošlu godinu i da im se on ove godine poveća.

Predsjednik Udruge Željko Aragović istaknuo je da im država duguje 60 milijuna kuna, koje je trebala isplatiti do 28. veljače. Osim toga, rekao je, proizvođači duhana ostali su i bez razlike poticaja od 8,7 milijuna kuna. "Prosječno smo dobili 4,7 kuna po kilogramu duhana pa smo tražili da nam se poticaj obračuna po zakonom utvrđenom prosjeku od pet kuna", objasnio je.

Osim toga, proizvođači duhana zatražit će da im se poticaj poveća na 6,5 kuna po kilogramu, to jest na 89 milijuna kuna na godinu umjesto sadašnjih 60 milijuna.

Prema podacima Udruge "Krupan list", Europska unija osigurava oko tri eura poticaja po kilogramu duhana, a u Hrvatskoj je poticaj za tu kulturu 0,60 eura po kilogramu.

"Država nas smanjenjem premija sputava u ostvarivanju cilja da do ulaska u EU dosegnemo proizvodnju od 14.000 tona duhana", rekao je Željko Aragović.

Prošle je godine 2200 proizvođača duhana udruženih u "Krupan list" proizvelo 12.850 tona duhana, vrijednog od 140 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙