FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCK prikupio više od osam milijuna kuna za stradale u Aziji

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) izvijestioje danas da je u akciji za pomoć stradalima od razornog potresa itsunamija u jugoistočnoj Aziji prikupljeno više od osam milijunakuna.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) izvijestio je danas da je u akciji za pomoć stradalima od razornog potresa i tsunamija u jugoistočnoj Aziji prikupljeno više od osam milijuna kuna.

HCK je u razdoblju od 27. prosinca 2004. do 2. ožujka ove godine prikupio 8.247.299 kuna za pomoć stradalom stanovništvu, kaže su u priopćenju.

Sredstva su prikupljena preko donacijskog telefona u iznosu od 461.838 kuna, te na žiro račun uz naznaku "Pomoć postradalima u Bengalskom zaljevu" u iznosu od 7.776.358 kuna.

Od tih sredstava HCK je 14. siječnja uplatio 4.866.500 kuna (ili milijun švicarskih franaka) Međunarodnoj federaciji Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Genevi.

Preostala novčana sredstva uplatit će ovih dana na račun Međunarodne federacije čije interventne ekipe svakodnevno pružaju pomoć u velikoj humanitarnoj operaciji, s preporukom da budu usmjerena na poboljšanje zdravstvene zaštite stradalih, napominje HCK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙