FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić završio posjet Bruxellesu

BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićje u srijedu navečer završio svoj dvodnevni posjet Bruxellesurazgovorom s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku izajedničku sigurnost Javierom Solanom koji mu je ponovio stajališteostalih dužnosnika da Hrvatska prije početka pregovora s EU, trebadokazati da potpuno surađuje s Međunarodnim kaznenim sudom u DenHaagu.
BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u srijedu navečer završio svoj dvodnevni posjet Bruxellesu razgovorom s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javierom Solanom koji mu je ponovio stajalište ostalih dužnosnika da Hrvatska prije početka pregovora s EU, treba dokazati da potpuno surađuje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

"Predsjednik Mesić i hrvatska Vlada znaju kakva je situacija. No vjerujem da će se postići rješenje", kazao je u srijedu u Bruxellesu Solana nakon razgovora s Mesićem, ne kazavši, međutim, izrijekom na što se točno odnosi njegova izjava. No, dodao je da je tema njegova razgovora s hrvatskim predsjednikom bio početak pregovora između Europske unije i Hrvatske.

"Znamo što treba učiniti, a to ćemo učiniti lakše ako i drugi budu znali što treba činiti", kazao je Mesić.

Tijekom dvodnevnog boravka u Bruxellesu hrvatski se predsjednik sastao s belgijskim kraljem Albertom II., premijerom Guyom Verhofstadtom, predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom, predsjednikom Europskog parlamenta Josepom Borrellom Fontellesom, visokim predstavnikom za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku EU-a Javierom Solanom i s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoop Schefferom.

Uoči putovanja u Bruxelles, Mesić je izjavio kako je cilj posjeta uvjeriti sugovornike u napore koje Hrvatska čini za priključenje euroatlanskim integracijama.

Svi Mesićevi sugovornici u Bruxellesu su istaknuli kako Hrvatska treba dokazati da čini sve što je u njezinoj moći u hvatanju odbjeglog generala Ante Gotovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙