FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas vidi početak "razdoblja mira i nade" na Bliskom istoku

BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik MahmudAbas izjavio je u srijedu u Bruxellesu kako vidi otvaranje "novograzdoblja mira i nade" na Bliskom istoku i pozvao Europljane danastave pružati podršku Palestinskoj samoupravi.
BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je u srijedu u Bruxellesu kako vidi otvaranje "novog razdoblja mira i nade" na Bliskom istoku i pozvao Europljane da nastave pružati podršku Palestinskoj samoupravi.

Tijekom svog prvog posjeta Bruxellesu otkad je izabran za palestinskog predsjednika, Abas je razgovarao s najvišim dužnosnicima Europske unije.

Usprkos uništavanju infrastrukture od izraelske vojske tijekom druge Intifade, Abas je ocijenio da pomoć koju je pružio EU nije bila "uzaludna".

"Danas govorimo o novoj eri mira i nade... Budimo optimisti i ostanimo takvi", kazao je Abas nakon susreta s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

"Cijenim podršku Europske unije, kako ekonomsku tako i političku", istaknuo je Abas.

Barroso je naglasio važnost "prekida nasilja, radilo se o nasilju s izraelske strane ili nasilju terorističkih pokreta".

"Vrijeme je da narod tog područja dobije pravu priliku za mir", dodao je predsjednik Komisije kojega je Abas pozvao da uskoro posjeti palestinske teritorije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙