FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija provjerava je li Gotovina bio kod velečasnog Sudca

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo zatražilo je odpolicije provjeru navoda iz članka današnjeg Novog lista u kojemu pišeda je velečasni Zlatko Sudac za Novu TV izjavio da je haški bjegunacAnte Gotovina prije dvije godine bio u njegovom duhovnom središtuBetanija na Lošinju, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo zatražilo je od policije provjeru navoda iz članka današnjeg Novog lista u kojemu piše da je velečasni Zlatko Sudac za Novu TV izjavio da je haški bjegunac Ante Gotovina prije dvije godine bio u njegovom duhovnom središtu Betanija na Lošinju, doznaje se u MUP-u.

"Od Državnog odvjetništva RH dobili smo zahtjev da provjerimo navode iz tiska i ta provjera je u tijeku", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Na upit hoće li policija razgovarati i sa svećenikom krčke biskupije Mehun nije precizno odgovorio.

"Policija po nalogu tužiteljstva provjerava tvrdnje iz tiska i za sada ne mogu govoriti koje policijske radnje se poduzimaju", kazao je Mehun, dodavši da će o prikupljenim informacijama MUP izvijestiti Državno odvjetništvo RH.

U članku pod naslovom "Gotovina bio kod vlč. Sudca" dnevnik Novi list piše da je Sudac za Novu TV sinoć izjavio da je general Ante Gotovina prije dvije godine boravio šest dana u njegovom duhovnom središtu Betanija, prisustvujući duhovnim vježbama. Autor članka navodi da Sudac pritom nije precizirao kad je točno Gotovina bio u Betaniji, "iako je, kronološki, prije dvije godine general već dulje vrijeme bio u bijegu". U članku još piše da je Sudac tu izjavu dao nakon novinskih nagađanja da je štitio generala optuženog pred Haškim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙