FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadopuna kaznenoj prijavi protiv direktora "Salonita"

SPLIT,1. ožujka 2005.(Hina) - Odjel gospodarskog kriminalitetasplitsko-dalmatinske Policijske uprave dopunio je kaznenu prijavupodnesenu zbog zloporaba u gospodarskom poslovanju protiv direktoravranjičke tvrtke "Salonita" Joze Ćurkovića (49) i još šest osoba, čimesu ta i još neke tvrtke oštećene za oko 49 milijuna kuna, priopćila jepolicija ne navodeći pun identitet osumnjičenika.
SPLIT,1. ožujka 2005.(Hina) - Odjel gospodarskog kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave dopunio je kaznenu prijavu podnesenu zbog zloporaba u gospodarskom poslovanju protiv direktora vranjičke tvrtke "Salonita" Joze Ćurkovića (49) i još šest osoba, čime su ta i još neke tvrtke oštećene za oko 49 milijuna kuna, priopćila je policija ne navodeći pun identitet osumnjičenika.

Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznenoj prijavi napisana je na 60 stranica na kojima je potanko opisan način na koji su Ćurković i ostali počinili kažnjiva djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju transakcijama između "Salonita", "Novog Salonita", "Fozisa", "Kamicona", "Gradnja-trgovine", "Katrana" i "Robson holdinga".

Ćurkovićeva sestra Mira Kotarac kao odgovorna osoba u "Robson holdingu" zajedno s prvoosumnjičenikom tereti se i za sklapanje štetna ugovora o kupoprodaji "Salonitovih" dionica, kojih je većinski vlasnik do 2004. bio Ćurković, između "Novog Salonita" i "Robson holdinga" po cijeni od 4,100.000 eura.

Kaznena prijava protiv Ćurkovića i drugih osoba podnesena je još 2000. zbog malverzacija dionicama, odnosno zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, položaja i ovlasti, sklapanja štetna ugovora i zloporabe stečaja, u što je bilo uključeno ukupno 15 osoba.

Nakon toga istraga je širena u više navrata.

U travnju 2004. Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražnom sucu zahtjev za proširenjem istrage protiv Ćurkovića i njegovih sestara, Anice Ćurković, odgovorne osobe u "Salonitu", i Mire Kotarac, zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, oštetivši "Salonit" za oko 56 milijuna kuna. Tada je za isto kažnjivo djelo podnesen i zahtjev za istragom protiv još četiriju osoba iz te tvrtke i "Novog Salonita", također u Ćurkovićevu vlasništvu.

Policija je do novih podataka na temelju kojih je podnijelo posebno izvješće došla na temelju zahtjeva za proširenjem istrage koje je Državno odvjetništvo podnijelo prije desetak dana.

Također je zatraženo raspisivanje međunarodne tjeralice za Ćurkovićem, budući da tjeralica raspisana prošle godine nije urodila plodom, o čemu odlučuje Ministarstvo unutarnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙