FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: predizborni sporazum SDP-a i HSS-a

OSIJEK, 2. ožujka 2005.(Hina) - Osječko-baranjske županijskeorganizacije SDP-a i HSS-a potpisale su danas u Osijeku sporazum oizbornoj suradnji i stvaranju koalicijske liste na idućim lokalnimizborima.
OSIJEK, 2. ožujka 2005.(Hina) - Osječko-baranjske županijske organizacije SDP-a i HSS-a potpisale su danas u Osijeku sporazum o izbornoj suradnji i stvaranju koalicijske liste na idućim lokalnim izborima.

Predsjednik županijskog SDP-a Miroslav Pavlinić kazao je kako će stranke zajedničku listu sastaviti na temelju rezultata s prošlih izbora i najnovijih istraživanja javnog mnijenja, ali da su se sporazumjeli da će nositelj liste biti iz SDP-a.

Spremni smo za razgovore i s drugim političkim strankama, napose s onima s kojima smo surađivali na prošlim predsjedničkim izborima, a lokalnim ograncima SDP-a i HSS-a preporučili smo da surađuju prije izbora ili nakon njih gdje je god moguće, rekao je Pavlinić.

Predsjednik osječko-baranjskoga HSS-a Zvonko Ibriks rekao je kako je SDP-ov utjecaj veći u gradskim, a HSS-ov u seoskim područjima, pa vjeruje da će koaliranjem i potporom bliskih stranaka moći sastaviti izvršnu vlast.

"Smatramo da se u zadnjih godinu dana izoliranost Županije povećala, da su projekti, koji se u drugim područjima provode brže, ovdje usporeni, o čemu svjedoči i županijski bruto društveni proizvod, koji je upola manji od hrvatskog prosjeka", ustvrdio je Ibriks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙