FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šarm el-Šeiku palestinsko-izraelski sastanak

ŠARM EL-ŠEIK, 8. veljače 2005. (Hina/dpa) - Pod pokroviteljstvomegipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog suverenaAbdallaha II u egipatskom Šarm el-Šeiku održava se izraelsko-palestinski mirovni sastanak.
ŠARM EL-ŠEIK, 8. veljače 2005. (Hina/dpa) - Pod pokroviteljstvom egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog suverena Abdallaha II u egipatskom Šarm el-Šeiku održava se izraelsko- palestinski mirovni sastanak.

Prvi put nakon četiri godine dvojica najviših izraelskih i palestinskih dužnosnika Ariel Sharon i Mahmud Abas sudjelovat će na summitu u pokušaju prekida nasilja i ponovnog pokretanja mirovnog procesa.

Palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat rekao je novinarima da će u utorak biti objavljeno izraelsko-palestinsko primirje. "To će se dogoditi na ovom summitu", rekao je.

"Sporazum o prekidu vatre sklopljen je i bit će javno proglašen ovdje", rekao je Šaat na egipatskoj javnoj televiziji.

Izraelski su izvori izjavili da će dvojica čelnika izdati odvojene izjave. Abas će proglasiti primirje, a Sharon će obećati da će zaustaviti izraelske vojne operacije protiv Palestinaca, ustvrdili su.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙