FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U malezijskoj džungli pronađen izgubljeni grad

KUALA LUMPUR, 3. veljače 2005. (Hina/dpa) - Jedan malezijski istraživačtvrdi da je otkrio lokaciju tisuću godina staroga izgubljenog grada udžungli južne malezijske pokrajine Johora, objavljeno je u četvrtak.
KUALA LUMPUR, 3. veljače 2005. (Hina/dpa) - Jedan malezijski istraživač tvrdi da je otkrio lokaciju tisuću godina staroga izgubljenog grada u džungli južne malezijske pokrajine Johora, objavljeno je u četvrtak.

Nezavisni malezijski istraživač Raimy Che-Ross otkrio je mjesto na kojem navodno leži prva prijestolnica carstva Srivijaye Malaya iz 7. stoljeća.

Raimy je svoje otkriće objavio u časopisu malezijskoga ogranka Kraljevskoga azijskog društva. On tvrdi da je otkriću prethodilo 12 godina proučavanja malajskih rukopisa diljem svijeta i pretraživanje iz zraka koje je na kraju urodilo pronalaskom "neobičnih formacija", rekao je za dnevnik Star.

Prema Raimyjevim riječima, on nije očekivao da će pronaći strukture slične onima u slavnome hramu Angkor Wat u Kambodži jer je izgubljeni grad u Johori puno stariji.

"Možemo očekivati jednostavne granitne i ciglene strukture, zidine, građevine i možda netaknute grobnice", prenosi Star njegove riječi.

Kraljevstvo Srivijaya cvalo je između 7. i 13. stoljeća. Poteklo je iz Palembanga na indonezijskome otoku Sumatri, ali utjecaj mu je bio širi zbog pomorske trgovine.

Raimyjevo otkriće istražit će malezijski ured za muzeje i starine koji će poslati ekipu stručnjaka na navodnu lokaciju izgubljenoga grada, objavio je glavni direktor toga ureda Adi Taha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙