FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki premijer u srijedu u Zagrebu

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Grčki premijer Kostas Karamanlisdoputovat će u srijedu u kraći posjet Hrvatskoj gdje će se sastati shrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, priopćila je u utorak Vlada.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Grčki premijer Kostas Karamanlis doputovat će u srijedu u kraći posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, priopćila je u utorak Vlada.

Karamanlis će u Hrvatsku doputovati u sklopu svoje mini turneje tijekom koje će posjetiti i Srbiju i Crnu Goru, te Kosovo, a cilj njegovog posjeta je dati "čvrstu potporu europskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana".

Nakon Zagreba Karamanlis će posjetiti Beograd gdje će razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

U četvrtak će se sastati sa svojim srbijanskim kolegom Vojislavom Koštunicom i predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, a zatim putuje u Prištinu. Na Kosovu će se sastati s predsjednikom Ibrahimom Rugovom, srpskim čelnicima i šefom misije UN-a Sorenom Jessenom-Petersenom.

Glavna poruka posjeta premijera Karamanlisa je "čvrsta potpora europskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana", rekao je glasnogovornik grčkog ministarstva vanjskih poslova Georges Kumutsakos, a prenio je France presse.

Ta je turneja u okviru "energične diplomatske aktivnosti koju vodi Grčka na Balkanu", dodao je Kumutsakos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙