FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor Skupštine Srbije o incidentima protiv Hrvata

SUBOTICA, 7. veljače 2005. (Hina) - Odbor za međunacionalne odnoseSkupštine Srbije u ponedjeljak je u Beogradu razmatrao Izvješće oincidentima usmjerenim protiv pripadnika hrvatske nacionalnosti kojeje pripremilo Hrvatsko nacionalno vijeće u SCG (HNV).
SUBOTICA, 7. veljače 2005. (Hina) - Odbor za međunacionalne odnose Skupštine Srbije u ponedjeljak je u Beogradu razmatrao Izvješće o incidentima usmjerenim protiv pripadnika hrvatske nacionalnosti koje je pripremilo Hrvatsko nacionalno vijeće u SCG (HNV).

Predsjednik HNV-a Josip Ivanović izjavio je da su se članovi Odbora željeli informirati o stanju u Vojvodini uoči njihova posjeta Subotici ovoga tjedna.

Odbor će se tom prigodom, kako je najavljeno, sastati s predstavnicima nacionalnih vijeća Hrvata, Mađara i Bunjevaca, kao i s predstavnicima MUP-a, nevladinih organizacija i lokalne samouprave.

"Izvješćem koje smo prezentirali obuhvaćeni su incidenti protiv Hrvata od prosinca 2003", naveo je Ivanović i dodao da je primjetno da su se incidenti stišali.

Međunacionalni odnosi u Vojvodini bili su povod prošlotjednog posjeta izaslanstva Europskog parlamenta Srbiji koje je predvodila Doris Pack.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙