FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

1. ožujka ove godine hladan kao i davne 1963.

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - U cijeloj Hrvatskoj, uključivo obalu,pa čak i otoke, danas su izmjerene temperature ispod ništice, ameteorolozi kažu da tako niske temperature u ožujku u nas nisuzabilježene već 42 godine.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - U cijeloj Hrvatskoj, uključivo obalu, pa čak i otoke, danas su izmjerene temperature ispod ništice, a meteorolozi kažu da tako niske temperature u ožujku u nas nisu zabilježene već 42 godine.

Jednako tako hladno ili malo hladnije u najvećem je dijelu Hrvatske izmjerene 1. ožujka 1963., rekla je za Hinu klimatologinja Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Marina Mileta.

S minus sedam Celzijevih stupnjeva Rijeka i zračne luke u Puli i Zadru bile su jutros najhladnije na obali, a gradovi Šibenik, Split i Zadar s minus šest samo malo toplije nego 1963., kad je u Splitu bilo 6,6 i u Zadru 6,8 ispod ništice.

U Pločama, Puli i Senju izmjereno je jutros minus pet stupnjeva Celzijevih, a u zračnoj luci u Dubrovniku, na otoku Rabu i u Rovinju minus četiri.

U Dubrovniku, Makarskoj i na otocima Hvaru, Lastovu i Lošinju jutros je bilo tri ispod ništice, u Komiži, našem najtoplijem kraju zimi, minus dva, a na Palagruži minus jedan stupanj Celzijev, rekla je Marina Mileta. Oko stupanj niže u Dubrovniku je izmjereno na današnji dan 1963., a na Hvaru je hladnije bilo 1949., rekla je Mileta.

Jutros je najhladnije bilo, očekivano, u Lici - u Gospiću i Otočcu izmjereno je minus 21, na Zavižanu minus 20. U Daruvaru i Varaždinu izmjereno je minus 18, u Zračnoj luci Zagreb minus 15, a u zagrebačkom parku Maksimiru minus 13 stupnjeva Celzijevih.

Po mjesečnoj prognozi prognostičari očekuju toplije vrijeme potkraj ožujka. Za sutra najavljuju pretežito sunčano, ali i dalje hladno. Jutarnja temperatura slična današnjoj, a dnevna će malo porasti. U četvrtak predviđaju daljnji porast temperature, a potkraj dana naoblačenje te u petak snijeg, a na Jadranu kišu.

Temperature zraka bit će malo niže ili oko višegodišnjeg prosjeka, rekao je za Hinu dežurni prognostičar.

Iako proljeće počinje tek 21. ožujka, klimatolozi cijeli ožujak svrstavaju u prvi od triju proljetnih mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙