FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 3. veljače

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 3. veljače.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. veljače.

BRUXELLES - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte izvijestit će u četvrtak u Bruxellesu predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i visokog predstavnika EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javiera Solanu o suradnji zemalja bivše Jugoslavije s Haškim sudom.

Razgovori s Barrosom će se odnositi uglavnom na Hrvatsku, koja bi trebala započeti pristupne pregovore 17. ožujka, bude li u potpunosti surađivala s Tribunalom.

Sastanak sa Solanom bit će "prilika za razgovor o posljednjem razvoju događaja i za ocjenu sadašnjeg stanja stvari u pogledu suradnje s ICTY-em u balkanskoj regiji".

WASHINGTON - Hrvatski ministar kulture koji boravi u višednevnom posjetu Sjedinjenim Državama u četvrtak bi trebao sudjelovati na molitvenom doručku u Washingtonu. Nakon toga ga očekuje posjet američkim Hrvatima u San Pedru u Kaliforniji.

NEW YORK - Misija Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima organizira kušanje hrvatskih vina.

DEN HAAG - General vojske Srbije i Crne Gore Vladimir Lazarević, protiv kojeg je Međunarodni kazneni sud (ICTY) podigao optužnicu zbog zločina počinjenih nad kosovskim Albancima 1999. godine, putuje za Den Haag u pratnji srbijanskih ministra za pravosuđe Zorana Stojkovića i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zorana Lončara.

LONDON - Američka državna tajnica Condoleezze Rice kreće na turneju po Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Poljskoj, Turskoj, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Luxembourgu, Izraelu i Zapadnoj obali (do 10. veljače). Cilj turneje je jačanje veza s europskim zemljama te pokušaj obnavljanja bliskoistočnog mirovnog procesa.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon zatražit će od sedam ministara vlade da odobri i odredi opći vremenski rok za povlačenje izraelskih vojnika sa Zapadne obale. Izrael je ranije odlučio usporiti planirano povlačenje iz gradova na Zapadnoj obali nakon što su palestinski militanti, koji su optužili izraelske vojnike da su ubili palestinsku djevojčicu, ispalili granate na židovska naselja.

KIJEV - Ukrajinski parlament glasovat će o imenovanju Julije Timošenko za premijera. Ona je u utorak navečer izjavila da je već izabrala sve članove vlade koju će predstaviti u četvrtak, pošto parlament potvrdi njezinu kandidaturu.

BRUXELLES/ŽENEVA - Novi predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas nastavlja europsku turneju. U četvrtak će posjetiti najprije Ženevu a onda i Bruxelles.

LISABON - Početak službene kampanje za prijevremene parlamentarne izbore u Portugalu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙