FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijen prijedlog rezolucije o prestanku progona Miloševićeve obitelji

BEOGRAD,28. veljače 2005.(Hina) - Skupština Srbije u ponedjeljak nijeprihvatila Rezoluciju o prestanku progona obitelji SlobodanaMiloševića, koju su predložili zastupnici Srpske radikalne strankeVojislava Šešelja i Miloševićeve Socijalističke partije Srbije.
BEOGRAD,28. veljače 2005.(Hina) - Skupština Srbije u ponedjeljak nije prihvatila Rezoluciju o prestanku progona obitelji Slobodana Miloševića, koju su predložili zastupnici Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i Miloševićeve Socijalističke partije Srbije.

Protiv tog prijedloga, nakon dvodnevne rasprave na izvanrednoj sjednici parlamenta, izjasnio se 121 zastupnik, a za je glasalo njih 99 od ukupno 220 prisutnih. Skupština Srbije, inače, ima 250 zastupnika.

Predlagači su tražili da se obustavi "progon" obitelji Milošević "kako bi se on lakše branio pred Haaškim sudom", a rasprava - započeta prije desetak dana, a nastavljena u ponedjeljak - protekla je u međusobnim optuživanjima zastupnika Demokratske stranke Borisa Tadića s jedne strane i radikala i socijalista s druge, o tome tko je više upropastio Srbiju.

Protiv Mirjane Marković se, inače, u zemlji vodi postupak zbog zlorabe položaja, jer je utjecala da se dadilji njezina unuka dodijeli stan iz fonda Vlade Srbije. Protiv Marka Miloševića u tijeku je nekoliko kaznenih postupaka. Mirjana Marković napustila je zemlju dva tjedna prije atentata na premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine, dok je njezin i Miloševićev sin Marko zemlju napustio prije. Oboje se, navodno, nalaze u Rusiji, a vlasti u Beogradu za njima su raspisale međunarodnu tjeralicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙