FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nijemac imenovan novih šefom Europola

BRUXELLES, 24. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Visoki njemačkipolicijski časnik Max-Peter Ratzel izabran je u četvrtak za čelnikaEuropola, EU-ove policijske agencije, izjavila je danska ministricapravosuđa Lene Espersen.
BRUXELLES, 24. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Visoki njemački policijski časnik Max-Peter Ratzel izabran je u četvrtak za čelnika Europola, EU-ove policijske agencije, izjavila je danska ministrica pravosuđa Lene Espersen.

Espersen je rekla da je Ratzel, visoki dužnosnik Njemačkog saveznog ureda kriminalističke policije (BKA), kandidat kojeg su ministri pravosuđa i unutarnjih poslova EU-a izabrali kao najpogodnijeg.

EU se nije uspjela dogovoriti o direktoru tog policijskog obavještajnog tijela, čije je sjedište u Den Haagu, prošle godine kada su Francuska i Njemačka, koje obično podržavaju jedna drugu u poslovima EU-a, obje inzistirale da je njihov vlastiti kandidat najpogodniji za taj posao.

Pariz i Berlin predložili su nova imena za nasljednika Juergena Storbecka, Nijemca kojem je mandat završio 2004.

Čelnici EU-a se slažu da Europol treba igrati ključnu ulogu u borbi protiv terorizma, ali odugovlačenje u odabiru novog čelnika i nevoljkost nekih zemalja članica da dijele obavještajne podatke naškodila je toj agenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙