FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanci izmislili hladnjak koji podgrijava večeru

TOKIO, 27. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Japanci će se uskoro moćislužiti hladnjakom koji namirnice i obroke, osim što ih hladi, može iočuvati toplim, a sve kako bi se zadovoljile potrebe brojnih obiteljičiji članovi zbog poslovnih ili školskih obaveza jedu odvojeno.
TOKIO, 27. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Japanci će se uskoro moći služiti hladnjakom koji namirnice i obroke, osim što ih hladi, može i očuvati toplim, a sve kako bi se zadovoljile potrebe brojnih obitelji čiji članovi zbog poslovnih ili školskih obaveza jedu odvojeno.

Hladnjak je proizvod stručnjaka iz elektroničke tvrtke Sharp. Njegov će kapacitet biti 455 litara, a u posebnom odjeljku zapremnine 20 litara moći će se održavati temperatura do 55 stupnjeva Celzija i tako neke obroke dugo čuvati toplim. Kreće u prodaju 11. ožujka uz cijenu od 238.000 jena (oko 13.000 kuna).

Tvrtka Sharp tvrdi da se radi o proizvodu "koji odgovara potrebama sve većeg broja japanskih obitelji". Uređaj, primjerice, uz uobičajene namjene hladnjaka, "može održati toplu večeru za muževe koji se kasno vraćaju s posla ili osigurati toplu užinu za djecu koja zbog brojnih školskih aktivnosti malo vremena provode u kući", navode iz kompanije.

Sharpovo istraživanje je, naime, pokazalo da obitelji iz čak 44 posto japanskih kućanstava zajedno večeraju jedino vikendom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙