FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žene sve više skrivaju imovinu pred muževima

SINGAPORE, 6. veljače 2005. (Hina/DPA) - Jedna od pet singapurskih ženaskriva imovinu u tajnosti od svog supruga kako bi bila sigurna uslučaju da njezin rastrošni bračni drug ne pretjera i ode 'u crveno'ili je napusti, pokazalo je istraživanje objavljeno u nedjelju.
SINGAPORE, 6. veljače 2005. (Hina/DPA) - Jedna od pet singapurskih žena skriva imovinu u tajnosti od svog supruga kako bi bila sigurna u slučaju da njezin rastrošni bračni drug ne pretjera i ode 'u crveno' ili je napusti, pokazalo je istraživanje objavljeno u nedjelju.

"Kad bi to znao, otišao bi i spiskao novce na automobil ili kupujući nešto beznačajno", kaže Karen Tay, žena u kasnijim 20-tim godinama, zaposlena u sektoru odnosa s javnošću.

Ispitivanje je utvrdilo da žene najradije stavljaju svoj novac na bankovne račune ili ulažu na police osiguranja, u dionice ili vlasništvo.

Ta je tendencija još izraženija u Japanu, gdje 38 posto supruga drže svoje muževe u neznanju kad je riječ o imovini. Trideset i dva posto Saudijki slijede isti primjer, kao i 21 posto Kineskinja, pokazalo je istraživanje rađeno u devet zemalja, koje je izvela tvrtka Synovate sa sjedištem u Londonu.

Za razliku od njih, žene u Francuskoj, Sjedinjenim Državama, Brazilu, Rumunjskoj i Britaniji manje su tajnovite i novce skriva manji postotak, od 7,2 u Francuskoj do 16,8 u Velikoj Britaniji.

Prema ispitivanju, u slučajevima prikrivanja imovine neke od žena ne kažu svojemu suprugu ništa o ušteđenom ili uloženom novcu, a neke ne kažu preciznu vrijednost ili iznos. Najčešće je riječ o ženama između 25 i 35 godine, koje su zaposlene na puno radno vrijeme i sposobne sebe financijski izdržavati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙