FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo: Faure Gnassingbe se povukao s položaja predsjednika države

LOME, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nametnuti togoanski lider FaureGnassingbe objavio je u petak navečer da "odustaje" od dužnostipredsjednika države "kako bi osigurao transparentnost" sljedećihpredsjedničkih izbora na kojima se namjerava kandidirati.
LOME, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nametnuti togoanski lider Faure Gnassingbe objavio je u petak navečer da "odustaje" od dužnosti predsjednika države "kako bi osigurao transparentnost" sljedećih predsjedničkih izbora na kojima se namjerava kandidirati.

U televizijskoj poruci naciji, sin pokojnog predsjednika Gnassingbea Eyademe, izjavio je kako mu je čast što mu je tamošnja vladajuća narodna stranka RPT ukazala dvostruko povjerenje izabravši ga za svojeg čelnog čovjeka i kandidirajući ga za predsjednika države na izborima koji će se održati u predstojećim tjednima.

"Kako bih osigurao transparentnost izbora, njihovu pravičnost, i pružio iste izglede svim kandidatima, odlučio sam odustati od privremenog obnašanja dužnosti predsjednika republika", dodao je Gnassingbe.

Predsjednik togoanskog parlamenta preuzet će obaveze predsjednika države u prijelaznom razdoblju do završetka izbora, javio je France presse.

Faure Gnassingbe je preuzeo upravljanje Togom, voljom tamošnje vojske, nakon smrti njegova oca Gnassingbea Eyademe početkom veljače. Taj je potez u međunarodnoj zajednici dočekan s velikim neodobravanjem, a Afrička unija ga je proglasila državnim udarom i zaprijetila nametanjem sankcija. Rezultat toga pritiska je Gnassingneova odluka da se povuče i organizira predsjedničke izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙