FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo: Chirac se konzultira s afričkim državnicima

PARIZ, 6. veljače 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac u nedjelju je vodio nekoliko telefonskih razgovora s afričkimčelnicima, dan nakon smrti togoanskog predsjednika GnassingbeaEyademe, priopćeno je iz Elizejske palače.
PARIZ, 6. veljače 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac u nedjelju je vodio nekoliko telefonskih razgovora s afričkim čelnicima, dan nakon smrti togoanskog predsjednika Gnassingbea Eyademe, priopćeno je iz Elizejske palače.

"Predsjednik Republike u uskoj je vezi sa šefovima država tog područja", dodano je iz Elizejske palače koja nije navela s kojim je čelnicima tog područja Chirac razgovarao.

"Francuska podržava napore Afričke unije i Ekonomske zajednice zemalja zapadne Afrike kako bi uvjerila togoanske političke snage da strogo poštuju Ustav", dodano je iz ureda predsjednika Republike.

"Francuska se, jasno, u potpunosti solidarizira s osudom svakog oblika nasilnog preuzimanja vlasti u Togu, koju je uputila Afrička unija", dodala je Elizejska palača.

Vojska u Togou je nakon smrti predsjednika Eyademe priopćila da će dužnost čelnika države preuzeti njegov sin Faure, ali prema ustavu te afričke države novog bi predsjednika trebalo izabrati biračko tijelo.

Afrička unija je odluku vojske nazvala "vojnim udarom", napominjući da nema namjeru priznati novog čelnika države koji ne bi bio izabran u skladu s ustavom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙